SHV

Hästportätt: SHV Svarten

En eftermiddag-kväll 1998, tog SHV Svartens dåvarande ägare och gjorde som vanligt – han band fast hästen efter traktorn, så fick han gå där. Det var rutin och inget konstigt med det. Det sämre med denna gång, var att ägaren var ouppmärksam, och märkte inte när SHV Svarten ramlade omkull och blev liggande – och släpades ett par hundra meter innan tillrusande grannar kom springande och fick stopp på ekipaget och vansinnesfärden.

Chockad fördes hästen från sin ägare. Efter många turer fick SHV Svarten komma till SHV, och föreningen köpte senare hästen.

På ett sätt kan man säga att SHV Svarten gjorde så att Svenska Hästars Värn blev lite mer känt än vad föreningen var innan. Han var med i tidningar och i press. Alla ömmade för den svårt skadade Nordsvenska vallacken, som fått utstå en sådan hemsk resa. Längs hästens ena sida gick ett öppet sår hela vägen. Såret fick baddas och läggas om flera gånger per dag när SHV Svarten var i föreningens akuthem. Akuthemmet fick tvätta, klippa, smörja och vårda såren. Stora hudpartier var bortskrapade av olyckan.

Så sakteliga läkte såren. Till slut så kom han till sin fodervärd Rolf i närheten av Gävle. Där var det att fortsätta att ta hand om såren, samtidigt som Rolf tränade och lärde känna Svarten. Svarten och Rolf brukade ha sina ”samtal”, och Rolf brukade alltid ”checka” av med SHV Svarten, innan de skulle pröva något nytt. Utvecklingen gick framåt, och såren blev med tiden bättre. SHV Svarten var med på ett årsmöte som föreningen hade i Strömsholm 2002, och då fick man chansen att klappa och prata med honom, vilket flera medlemmar gjorde.

Nu är SHV Svarten hos en annan fodervärd, Jan och Ann-Margret, och de använder SHV Svarten till fullo, de kör, de rider och de pysslar om denna mysiga häst. Rolf har ofta varit och hälsat på SHV Svarten och ”pratat” med honom. SHV Svarten är alltid god och snäll, och det känns som att han funnit ro genom föreningens omsorg. Man får hoppas att han har glömt denna vansinnesfärd som hände för alla dessa år sen!


Vilka hjältar vi har och tur är väl det!
Bli medlem ni också på : http://shv.org/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=62

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0