Cane Corso

Här kommer för er som också är intressernade av Canen. En uppfödare förklarar rasen så här:

Cane Corson är en underbar ras som har tagit oss alla med storm. Det är märkliga hundar som utmärker sig från alla de raser vi tidigare haft. Cane corson präglas av en orubblig stabilitet, stor personlighet, intelligens och skärpa där vakthunden tar vid sen inte minst en obegränsad lojalitet gentemot sina ägare - en för oss optimal kombination i en och samma individ!

För att försöka förklara vad jag menar vill jag påstå att cane corson är en blandning av något väldigt mjukt och något mycket vilt. De är resultatet av en komplex kombination i en och samma individ där den vilda urhunden bevarats och sammanförts med tamdjuret - det är svårt att bekriva men Corson kan enligt mig faktiskt inte liknas vid någon annan ras. De har ett mycket tilltalande sätt, ett behagligt temperament med en oupphörlig "will to please" samtidigt som det är pigga intelligenta hundar som även har en egen vilja. Från att ligga och lata sig i solen helt avslappnade så är de lika snabbt alerta och fullt redo för fart på bara några sekunder om så krävs.

En cane corso fostras främst med kärlek och sunt förnuft, det är en ras som är mycket behaglig och generellt lätthanterlig förutsatt att du som ägare har hundvana och är öppen för att lära nytt. Fysisk korrigering behöver du sällan ta till, har du bara hittat balansen mellan förare och hund kan du styra din hund i det längsta enbart med rösten -allt handlar om tajming. Paradoxalt nog kan man tycka är de trots sin storlek och styrka väldigt mjuka att tas med vilket gör dem mycket tacksamma att hantera, visst finns där undantag som bekräftar regeln men det gör det alltid. Under det första 1,5 året formar du din hund - allt du gör är en investering för framtiden på alla sätt(!) mognadsprocessen kan vara tuff allt beroende på invid men kämpar du på ser du i slutändan ett optimalt resultat. Främst är det en gårds/vakthund och den bäste följeslagaren för familjen, fina med barn och andra djur som hör till "flocken". Kort sagt så är det en mycket härlig ras för den som söker en stor trygg och trogen vän i alla lägen!!


















bilder lånade från google


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0